Element utsetter transje 2 av den konvertible lånefasiliteten med tegningsretter

30.08.18 | Pressemeldinger

Element ASA ('Element') og Alpha Blue Ocean ('ABO') har inngått en avtale om å utsette transje 2 av fasiliteten på 500 MNOK fra 31. august 2018 til 25. september 2018. ABO har videre forpliktet seg til å begrense deres handel i element-aksjen for en periode på seks måneder.

- Vi er veldig fornøyde med den fleksibiliteten ABO har gitt oss. ABO har igjen vist at de står bak sin uttalte intensjon om å være en langsiktig finansieringspartner for Element, sier Lars Beitnes, styreleder i Element.

Element og ABO har inngått en tilleggsavtale til den konvertible lånefasiliteten med tegningsretter på 500 MNOK, som ble godkjent av generalforsamlingen 6. juni 2018, hvor man utsetter den andre transjen på 50 MNOK med tegningsretter til 25. september 2018. Videre forplikter ABO seg til å begrense sitt salgsvolum til maksimalt 10 prosent av det totale handelsvolumet for en periode på seks måneder, så lenge aksjekursen er lavere enn 4,50 NOK per aksje. Det er ingen restriksjoner knyttet til kjøp av aksjer, i henhold til avtalen. 

- ABO viser at de har en interesse i å bidra til oppgang i aksjekursen til Element. Som vi tidligere har understreket, er ABO incentivert til å bidra til en økende aksjekurs gjennom prismekanismene til tegningsrettene, i motsetning til mange andre konvertible fasiliteter brukt av andre markedsaktører. De endrede vilkårene sikrer Element og deres aksjonærer at ABO sine langsiktige interesser også er reflektert i den kortsiktige handelen, sier Cecilie Grue, administrerende direktør i Element.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt: 

Cecilie Grue
Administrerende direktør
Telefon: +47 991 62 486
E-mail: cg@elementasa.com 

Lars Beitnes
Styreleder
Telefon: +356 7996 1497
E-mail: lcb@elementasa.com

OM ELEMENT | www.elementasa.no
Element er et nytenkende og innovativt prosjektinvesteringsselskap innenfor mineralsektoren. Selskapet jobber kontinuerlig med å skape aksjonærverdi til en lavest mulig risiko. Element har som strategi å identifisere undervurderte prosjekter med kort vei til kontantstrøm, hvor infrastruktur og annet grunnarbeid, i stor grad er gjennomført. Selskapet har særlig fokus knyttet til prosjekter med ny og gjerne banebrytende teknologi innenfor sine nisjer.