Geir Johansen tiltrer som administrerende direktør

05.06.19 | Pressemeldinger

Oslo, Norge 5. juni 2019 – styret i Element ASA (Element, OSE:ELE) har utnevnt Geir Johansen som administrerende direktør (ADM.DIR) fra 6. juni 2019.

– Vi er glade for å offentliggjøre Geir Johansen som ny adm.dir i Element. Siden han tiltrådte som interim-CFO i desember 2018, har Geir vært sentral i å løse de ulike utfordringene til Element. Gjennom den pågående strategiprosessen beveger vi oss nå mot en ny fase med fokus på restrukturering, kapitaleffektivitet, samt operasjonell drift, og Geir har en betydelig ledererfaring fra flere internasjonale selskaper i ulike bransjer, sier Thomas Christensen, styreleder i Element.

Geir Johansen vil tiltre som adm.dir med virkning fra 6. juni 2019 og vil i tillegg fortsette som finansdirektør i selskapet. Johansen har fungert som interim-CFO i Element fra desember 2018 og vært finansdirektør i Axactor AB og Fred. OIsen Ocean. I løpet av de seneste 20 årene har Johansen jobbet i Amerika, Europa og Asia i finansdirektørposisjoner i DOF Subsea og S.D. Standard Drilling og vært global finansdirektør i DNVGL Maritime. Johansen har en mastergrad i internasjonal økonomi fra Handelshøyskolen BI.

– Jeg ser frem til å ta en mer aktiv rolle i selskapet som styreleder og vil fortsette å jobbe med Geir og resten av Element-teamet for å gjennomgå og oppdatere selskapets strategi. Vi vil presentere selskapets prosjekter og fremtidsutsikter på den planlagte kapitalmarkedsdagen i juni, sier Christensen.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Thomas Christensen
Chairman
E-mail: tc@procorp.no

Geir Johansen
CEO
E-mail: gj@elementasa.com

Om Element | www.elementasa.com
Element er et innovativt investeringsselskap innen mineralsektoren, som kontinuerlig arbeider for å skape aksjonærverdi til en lavest mulig risiko. Selskapets strategi går ut på å identifisere undervurderte prosjekter og øke kontantstrømmen i prosjekter der infrastruktur og annet grunnleggende arbeid har blitt gjennomført. Selskapet konsentrerer seg spesielt om prosjekter knyttet til ny – og ofte banebrytende – teknologi innenfor utvalgte nisjesegmenter.